
منظور از درب ام دی اف چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
منظور از درب ام دی اف چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
درب ام دی اف از جمله محصولات چوبی به شمار می رود. ام دی اف در واقع یک تخته فیبر است که به صورت خشک فرآوری می شود. بر روی درب های ام دی اف پس از طراحی و اجرا شدن، روکش کشیده می شود. روکش ها علاوه بر افزایش زیبایی درب، موجب استحکام آن میشود. همچنین روکش های تزئینی ام دی اف دارای دوام و زیبایی بالایی بوده و از نظر طرح و رنگ، انواع بی شماری دارند. روکش های ملامینه رایج ترین نوع روکش هستند که در ساخت درب های ام دی اف مورد استفاده قرار می گیرند. امروز در این مقاله از آرکا پارتیشن قصد بررسی درب های ام دی اف را داریم، پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
آشنایی با ویژگی های درب های ام دی اف
همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم، درب ها مقاومت بالایی داشته و دارای روکش های ملامینه می باشند. این روکش ها در طرح و رنگ های گوناگون و جذاب تولید و برای نصب شدن بر روی ورقه های ام دی اف در بازار عرضه می شوند. یکی دیگر از مزایای ام دی اف مقاومت بالا و استحکام مناسب آن در برابر آسیب های غیرمترقبه می باشد.
شاید از خود بپرسید چه چیزی موجب افزایش استحکام درب های ام دی اف می شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اتصالات فینگر جوینت با قطعه های طولی چوبی کلاف ها، سبب افزایش ماندگاری و استحکام درب ها شده است. از این رو ضخامت درب ها در قسمت لولای پایینی و بالایی و قفل ها بیشتر است زیرا کلاف ها در این نواحی بیشتر تقویت شده است. لذا تمام موارد گفته شده دست در دست هم می دهند تا کیفیت نهایی درب های تولیدی افزایش یابد.
فرایند ساخت درب های ام دی اف
داخل درب های ام دی اف از سه عدد کلاف چوبی عرضی هم استفاده می شود که نقش قابل توجهی در استحکام درب ها ایفا می کند. پس از نصب کلاف های طولی و عرضی نام برده شده، در لابه لای آنها شبکه های مقوایی لانه زنبوری کام نصب می گردد، این شبکه ها نقش ضربه گیر داشته و فشاری که در اثر حوادث گوناگون به درب وارد می شود را تحمل می کنند. شاید برایتان سوال باید که چگونه این فشار را تحمل می کنند؟ در واقع این شبکه های زنبوری موجب پخش فشار حاصل از ضربه به سطح مقطع بزرگتری می شوند و از این رو جلوی افزایش آسیب وارد شده را می گیرند.
لایه های به کار رفته در درب های ام دی اف سبک است و از این بابت در طولانی مدت مانع از افتادگی لولا ها می شود. اما درب های قدیمی اینطور نبودند و آرایش چندان منظمی بین اجزای آن صورت نمی گرفت و همین امر موجب سنگین تر شدن و افتادگی درب ها می شد.
خلاصه پس از تمام شدن مراحل اصلی ساخت درب، نوبت به ظاهر سازی و رنگ آمیزی درب می رسد. در این مرحله رویه های ام دی اف با اندازه های متناسب با درب، بر روی ان نصب می شوند. سپس در صورت لزوم وارد مرحله رنگ آمیزی می شود. پس از انجام مراحل رنگ آمیزی؛ درب های ام دی اف به قسمت خشک کن منتقل شده و پس از اماده سازی کامل بسته بندی می شود.
مقاومت کدام درب بیشتر است؟!
این سوال یکی از. سوالات متداول در بین خریداران درب می باشد، در پاسخ به آن باید بگوییم که درب های ام دی اف پی وی سی از لحاظ مقاومت و طول عمر در رتبه اول قرار دارد. روکشی که بر روی سایر درب های ام دی اف کشیده می شود، از جنس پلی استر می باشد.
نحوه محاسبه قیمت تمام شده درب های ام دی اف
عوامل گوناگونی در تعیین طول عمر درب های ام دی اف دخالت دارند. از جمله این عوامل می توان به ضخامت درب ساخته شده و جنس روکشی که در ساخت ان به کار می رود، اشاره نمود. اگر درب روکش داشته باشد، جنس روکش ان از اهمیت بالایی برخوردار است. ناگفته نماند که طرح و رنگ یه کار رفته در ساخت درب نیز بر روی قیمت ان تاثیر گذار می باشد.
به طور مثال طرح های ساده و غیر برجسته قیمت پایین تری نسبت به طرح های پرطرفدار و برجسته دارد. در کل می توان گفت درب هایی که نقش برجسته دارند، حدود ۲۰ درصد گران تر از دری هایی با نقش ساده هستند. به همین دلیل است که قیمت رویه درب تاثیر بسزایی بر روی قیمت ان خواهد گذاشت. طور کلی یکی از پارامتر های تاثیرگذار تر در تعیین قیمت درب ام دی اف، نوع متریال به کار رفته در ساخت آن می باشد. لذا همانطور که پیش از این اشاره کردیم فاکتور های گوناگونی در تعیین قیمت درب ها نقش دارند، اگر بخواهیم آنها را جمع بندی کنیم. می توان گفت عواملی مانند:
- میزان و نوع یراقآلات مصرفی در ساخت درب
- سایر و ابعاد درب ساخته شده
- تعداد درب های ساخته شده
- اجرت کارکنان
- متریال به کار رفته در ساخت درب
- نوع روکش استفاده شده در ساخت درب
- نوع و کیفیت رنگ به به کار رفته و… می تواند در تعیین قیمت تمام شده این محصول تاثیرگذار باشد.
چه درب هایی در بازار ایران موجود است؟
درب هایی که در بازار ایران عرضه می شوند، تنوع بسیار بالایی دارند. از حمله این درب ها می توان به درب خام ۳ میلی متری. درب های ام دی اف ملامینه. درب کاغذی. درب لیزری. درب اتاقی. درب با روکش پی وی سی و… اشاره کرد. لازم به ذکر است که هر کدام از درب های نام برده سده کاربرد خاص خود را دارند، به طور مثال دربی که روکش پی وی سی دارد اغلب برای درب واحد های آپارتمانی مود استفاده قرار می گیرد. یا مثلا دربی که در سرویس های بهداشتی به کار می رود کاملا با درب مورد استفاده برای اتاق و… متفاوت می باشد.
اگر قصد سفارش انواع محصولات ام دی اف نظیر کمد. جاکفشی. کابینت آشپزخانه. پارتیشن تک جداره. پارتیشن دو جداره و… را دارید، کافیست با استفاده از شماره تماس های موجود در قسمت تماس با ما، با آرکا پارتیشن تماس حاصل فرمایید.




